2017. április 14., péntek

Naspolya Nassolda

Danival együtt töltöttünk egy délutánt Budapesten és elmentünk kipróbálni a Naspolya Nassolda-t, ami egy "mindenmentes" nyers vegán finomságok üzlete. Tehát, cukor, tojás, glutén és tejmentes, sütés nélküli édességeket kínálnak, természetes alapanyagokból. Az üzlet a pesti bulinegyed közelében, a Káldy Gyula utcában található. 
Többféle tortából, pitéből, desszertből válogathatunk, vannak apróbb nassolnivalók, illetve reggelit is kínál a nassolda.

Első belépésre kellemes, világos, légies belső fogadott minket. Rögtön a vitrinhez léptünk és szemrevételeztük a kínálatot. A személyzet kedvesen és készségesen válaszolt minden felmerülő kérdésre. 
Dani egy mákpitét és egy mentás kakaóspitét választott házi kakaóval én pedig egy matcha teás tortát és egy mini almatortát, aszalt cseresznyés réteggel a tetején. Bevallom engem rögtön lenyűgözött a zöld színe a matchás tortának és mivel imádom a különleges ízeket, egyértelmű volt, hogy próbára teszem, annak ellenére, hogy lényegesen drágább volt, mint a többi desszert. 


Sajnos nem hozta a várt ízrobbanást. Nagyon nyomokban érezni lehetett a tea aromáját, de egészében egy jellegtelen sütemény volt. Sőt engem kimondottan zavart, hogy a krém kissé gumis állagú volt. Nem olvadt, nem töltötte ki ízét a számban. Felidézte a kommersz cukrászdák zselatinozott süteményeit.  Bíztam benne, hogy az almatorta majd behozza a lemaradást. Csalódnom kellett. Reszelt alma, őrölt mandula dominált benne, de ennél többet nem nyújtott. 
Daninak is hasonló élményt nyújtottak a választott édességek. Semmi extra. A házi kakaó viszont nagyon finom volt, selymesen lágy állag, izgalmas kakaóízzel. 
Danival nyugtáztuk, hogy sokkal finomabb nyers vegán süteményeket készítettünk mi már együtt is és otthon is.  

Összességében ár-érték arányban nem győzött meg minket a Naspolya Nassolda. A nyers vegán világgal ismerkedőknek, érdekes új élmény lehet, viszont aki már kicsit jártasabb ebben a műfajban, tudja, hogy ettől sokkal finomabb édességeket kínáló üzletek is vannak. 

Naspolya Nassolda
1061 Budapest
Káldy Gyula utca. 7.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése