2017. április 2., vasárnap

Alizbar koncert

Danival és Évivel, akikkel a nyers csapat MAG-jának 💗 hívjuk magunkat, Alizbar koncertre mentünk. 

 

A minikoncertre  Budapesten az ÉltetFény Központban került sor. Már belépéskor érezni lehetett, hogy jó helyen járunk. A hely harmóniát, békét, szeretetet sugárzott. A hangszerek már be voltak készítve. Azért hangszerek, mert Alizbar nem egyedül zenélt, hanem Annával, aki tibeti hangtálakkal, csengőkkel, hangdobokkal, vibratonokkal egészítette ki a körbeölelő hárfa hangját.


Kényelmesen elhelyezkedve, csukott szemmel egyből elragadta a hallgatóságot a tündérek komponálta mesebeli világ. A meditatív állapot innen már csak pár lélegzetvételnyire volt. Két órán keresztül utaztunk ebben a csodában. 
Kiadós taps után, pedig némi beszélgetésre került sor.

Alizbar Moldovában született, jelenleg Moszkvában élő hárfaművész, mesemondó és hárfa-terapeuta  a tündérmesék varázslatos világát idézi fel koncertjein. Mióta a tündérek világa megszólította, elhatározta, hogy a fentről hallott hangokat nem megkomponálja, hanem üzenetként lejegyzi. Ezekkel az üzenetekkel járja Alizbar a világot. Magyarország kiváltképp kedves számára, hiszen évekkel ezelőtt tudomására jutott, hogy vannak magyar gyökerei ezért elhatározta, hogy felfedezi kis hazánkat. Nálunk lényegesen több időt tölt, mint más országokban, sőt, zenéi nagy részéhez Magyarországon kapott ihletett. Őt épp úgy megigézi a Magyarország felett elterülő égbolt, mint a budapesti aluljáróban zenélés.
Azt is elmondta, hogy óriási rajongója az egyik Balaton-felvidéki ásványvizünknek, ami szerinte gyógyító erővel bír és szíve szerint hektókat vinne haza magával. 

Köszönjük a csodás élményt!
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése