2017. március 19., vasárnap

Palánta Zöld Ételbár - Siófok

Egyik küldetésünk, hogy felfedezzük a nyers vegán éttermeket országszerte, majd Európa szerte. Voltunk már, a budapesti Veggie nyers étteremben, a győri ÉLELEM étteremben, a pécsi Natur ételbárban. Egyik sem volt hiába, mindenhol újabb tapasztalatokkal, ízekkel, technológiákkal, emberi kapcsolatokkal, érzésekkel lettünk gazdagabbak. 

Ezúttal Siófok volt a soron. 
Mivel szezonon kívül nem tartanak nyitva szombatonként, kizárólag kis csapatunknak nyitott ki Erika és kizárólag nekünk összeállított egy remek ételsort. Az  ételbár megközelítése egyszerű, elég volt itthon egyszer megnéznem a térképen és simán odataláltam. /pedig rendesen szőke nő vagyok :D / Van egy nagy murvás parkoló vele szemben ahol ingyen tudtunk parkolni. Látványos utcafront nincs, de az utcáról rögtön észrevenni. Belépésünkkor mosolyogva fogadott Erika és konstatáltunk, hogy szeretetteljes, barátságos helyre jöttünk.



Már előre meg volt terítve, illetve a leves is tálalva volt. A gyerekek kissé kétkedve és ijedten néztek a terítékekre, nem számítottak rá, hogy a sütizésen kívül ők bármi nyerset is enni fognak velünk :) Kézmosás után azonnal helyet foglaltunk és nekiláttunk a házi kókusztejes, banán-ananász-almalevesnek. A leves jólesően ízletes volt, még a lányok is bepuszilták.

A főfogás egy fűszeres "sajtmártásos" brokkolis cukkinispagetti és egy házi kókuszjoghurtos, áfonyás saláta, zöldségfasírttal. Hmm, új izgalmas ízek! Minden nagyon finom volt. Talán a kelleténél kissé pikánsabb volt a "sajtszósz" a lányoknak, de nekünk felnőtteknek, így ízlett. A fasírtot kiemelném, hiszen nehéz eltalálni a zöldségek arányát, a fűszerezést és az aszalás mértékét. Megállapítottuk, hogy jó minőségű fűszerpaprikával dolgozik Erika és az a kevés datolya kell a fasírtba.


Itt már kezdtünk alaposan eltelni, de a sütiknek feltétlenül hagytunk helyet. Két féle tortát készített Erika nekünk, egy aszalt szilvás citromosat és egy csokis kávésat. Én személy szerint mindkettőből kértem és nem is bántam meg. Méltó megkoronázása volt az ebédünknek. A lányok szerint a szilvás torta a túrógombóc ízére hajazott, szerintem is a szilva annyira nem jött át, de a lágy, habos, gyümölcsös töltelék remekül harmonizált a citromos réteggel. A kávétorta pedig a régi kapucinerszelet ízeit elevenítette fel bennem. A többségnek ez ízlett jobban. Hiába, csoki RULEZ! 


Az árakat illetően itt is körülbelül annyit költöttünk, mint másutt. Egy leves 600 Ft, a dupla főétel 1200 Ft, a tortaszeletek pedig 700 Ft-ba kerültek. Tehát egy menü személyenként 2500 forintba került.


Még beszélgettünk egy sort, Erika elmondta, hogy tartanak workshopokat is, szokott megrendelésekre is ételt készíteni, illetve a szezonban többet van nyitva az ételbár. Erika üde színfoltja az üzletének, pezsgő, vibráló, vidám egyéniség. Abszolút pozitív érzésekkel köszöntünk el.



Csodásan éreztük magunkat Siófokon!
Következő állomás Szombathely!

Palánta Zöld Ételbár
Vámház utca 4.
Siófok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése